En magisk skoletime

Tito og barna viser hvordan bokstaven Y ser ut

På et besøk hos Tito Magic søndag fikk Ann-Kristin Myklebust Farstad som er kontaktlærer for klasse 1D på Blindheim barneskole en idé.


Påfølgende uke var det hennes oppgave å lære elevene i klassen bokstaven Y. Under åpent hus hos Tito Magic tok hun kontakt med Tito og lurte på om han ville ta turen innom klassen og lære dem bokstaven Y (som i trYllekunstner). Tito tente på idéen og takket ja.

trYllekunstner

Tirsdag kl 11:30 satt elevene på Blindheim barneskole klar. Tito var litt etter skjema, men ankom kun 10 minutter etter avtalt tid.

Tito demonstrerer og forklarer for elevene.

På det lille amfiet sitter ikke bare klasse 1D, men hele skoletrinnet. De andre lærerne på trinnet hadde fått høre at Tito skulle komme for å hjelpe barna til å huske hvordan bokstaven Y ser ut.

Tito tipper hjørnet og blir mottatt av en horde smilende lærere og elever. Tito stiller seg midt foran alle elevene og spør om Ann-Kristin kan skrive ordet trYllekunstner på tavla.

Tito spør elevene om det er noen som vet hvorfor en tryllekunstner strekker opp hendene i luften når man tryller på en scene? Elevene nøler litt. “Se på tavlen.” sier Tito, og med ett begynner barna å skjønne hva han vil frem til. “Når du står slik så ser du ut som en Y.” sier ett av dem. “Ja!” svarer Tito stolt, og strekker armene i været. “Jeg ser ut som en kjempestor Y!”

Etter noen artige kommentarer var det på tide at Tito åpnet den medbragte kofferten med hemmelige effekter.

Først leste han tankene til noen av de som var tilstede før han tok opp noe om tyngdekraft. Deretter gikk han gjennom et tautriks og så utførte han en liten test for oppmerksomheten.

Stiftemaskinen

En skjelven Elisabeth Sætre peker en stiftemaskin mot Tito.

Helt til slutt følte han for å skremme en av lærerne som hadde satt med telefonen hele tiden. Elisabeth Sætre ble kommandert frem idet Tito dro frem 4 tomme stiftemaskiner. Han puttet 3 av dem i en pose før han fylte den fjerde med stifter og jaggu forsvant ikke den også ned i posen med de andre.

Godt blandet fikk Elisabeth lov til å velge en maskin som hun satt imot Titos skulder og trakk av.

Tom!

Den andre maskinen hun trakk ut av posen satte Tito mot pannen. Elevene begynte å skjønne tegningen og skrek med full hals. “Nei, nei, nei!” Elisabeth trakk av.

Tom!

Tito og barna viser hvordan bokstaven Y ser ut.

Den tredje maskinen Elisabeth hadde valgt fra posen plantet hun på brystet hans. Over hjertet. Elevene skrek enda høyere, men det stoppet ikke Elisabeth. Hun trakk av.

Tom!

Tito slengte ut den fjerde (og siste) stiftemaskinen fra posen, og åpnet maskinens kammer. Der lå stiftene han hadde puttet i.

“Jeg er temmelig sikker på at elevene vil huske bokstaven Y i lang tid fremover.” sier Tito og takker for seg. Deretter ønsker han elever og lærere en fin dag videre.

Ann-Kristin takket for oppmøte og hjelpen til denne litt uvanlige skoletimen.


Kommentarer